Gayrimenkul’ün Yeni Gözdesi Otel Yatırımı

0
342

Sahip olduğu eşsiz potansiyeli ile Türkiye önümüzdeki yıllarda da yatırmcıları ve uluslararası otel işletmecilerinin ilgilisiniçekmeye devam edecek. Özellikle 4 yıldızlı otel stokunun eksikliği hissedilmeye başlanmasıyla birlikte potansiyeli olan Anadolu otellerinde birçok yeni otel yatırımı bekleniyor.

2010 yılında tüm dünyada etkisini gösteren ekonomik krizle beraber gayrimenkul başta olmak üzere birçok sektör büyük yaralar alırken, Türkiye Turizm sektörü 2011 yılını turist sayısında bir önceki yılın üzerinde kapatarak büyük bir başarıya imza attı.Bu başarının yanı sıra son yıllarda Türkiye ‘de gayrimenkul sektörü otel yatırımlarına büyük ağırlık veriyor. Son dönemde yatırımcılar birçok proje ile otel pazarına girmeye hazırlanırken, uluslararası işletmecilerde hem mevcut markaları ile büyüme hemde ekonomik otel markalarıyla Anadolu’ya yayılma stratejisini izliyor. Bunun yanında daha önce Türkiye pazarına girmemiş birçok uluslararası otel zinciri de başta olmak üzere Türkiye’de otel projelerini takibe alıyor.

Vizeler Kalkınca Turist Akını Başladı

İlk 5 ay’da Türkiye’ye ziyarette bulunan turistlerin ülkelerine baktığımızda ise kısa süre önce karşılıklı olarak vizelerin kaldırıldığı İran ve Suriye’den gelen ziyaretçi sayısında büyük bir artış olduğunu görüyoruz. 2011 yılında da daha önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkelerin başında olan Rusya ile de vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasını öngören anlaşmanın yüyürlüğe girmesiyle birlikte Rus turist sayısında da patlama yaşanması bekleniyor.

Pazarda En Büyük İşletmeciler Yarışıyor

Türkiye’nin uluslararsı otel zincirleriyle tanışması 1955 yılında Harbiye Hilton Oteli’nin açılmasıyla başlıyor.  1955 1985 yılları arasında bazı yerel yatırımlar ve birkaç uluslararası otel şirketinin pazara girmesinden sonra 1985 yılında turizm yatırımlarına yönelik yapılar teşvikler ve arazi tahsisleri ile hem otel yatırımları hemde uluslararası markaların Türkiye pazarına girişi hızlanıyor. Bugün ise Dünya’nın en büyük otel zincirleri Türkiye pazarında yerlerini almış ve birbirleriyle rekabet bir yandan da birçok uluslararası butik otel işletmecisi Türkiye’yi büyümek için uygun Pazar olarak görerek işletmek için otel projeleri arıyor.

İstanbul’da 30.000’den Fazla Yatak Var

16 milyonluk nüfusu ile Türkiye’nin en gelişmiş şehri olan İstanbul ticari ve ekonomi merkez konumunu yüzyıllardır koruyor. İstanbul tamamına yakını şehir otellerinden  oluşan 30 binden fazla oda kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük otel pazarlarından birisi olmasının yanı sıra dünyada da otelcilik açısından da en önemli şehirlerinden biri konumunda bulunuyor. İstanbul iş dünyasının kalbi olma özelliği, sahip olduğu tarihi ve kültürel yapılar, 2 kıta üzerine kurulu eşsiz konumu ile hem yerli hemde uluslararsı ziyaretçiler için önemli bir uğrak yeri konumunda.

Eskişehir Bölgenin En Önemli Kentlerinden

Eskişehir’in resmi nüfusu 724.849 olmasına rağmen sahip olduğu 2 büyük üniversite dolayısıyla şehirn gerçek nüfüsunun 1.000.000 üzerinde olduğu varsayılıyor. Özellikle Türkiye’nin en büyük ve en eski üniversitelerinden biri olan Anadolu Üniversites şehrin birçok ulusal ve uluslararsı akademik organizasyonuna ev sahipliği yapmasını sağlıyor. Şehir; Ankara ve İstanbul’un orta noktasında hem kara yolu hemde tren yolu ile ulaşımağlarının merkezinde bulunurken havalimanıda aktif olarak çalışıyor. Ayrıca şehrin ortasından geçen Porsuk nehri, tarihi odun pazarı evleri , doğal sıcak kaynak suları ve kaplıcaları, Yunus Emre ve Nasreddin Hoca gibi kahramanlara ev sahipliği yapmış olması, bir çok tarihi ve kültürel yapısıyla Eskişehir bir çok gezi ve tatil amaçlı turiste de ev sahipliği yapıyor…Haberin devamını takip etmek

http://emlak.kanald.com.tr/haber/Turizmotel/Gayrimenkulun_yeni_gozdesi_otel_yatirimi/4177.aspx adresinden ulaşabilirsiniz.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments